Nieuwe baan!

Foto door Anne de Rooij Fotografie

Maandag 13 november is de laatste blogpost van 2017 online gekomen. Hierna heb ik met familie en vrienden de decembermaand doorgebracht, de jaarwisseling gevierd en ben ik jarig geweest. Daarnaast zat ik midden in een sollicitatieprocedure, waar ik vandaag meer over zal vertellen.

Ander Plan

Ik heb namelijk goed nieuws: ik heb een nieuwe baan! Nu zal je misschien denken: maar Alexandra, je ging toch een eigen bedrijf starten? Klopt… Mijn vader heeft ooit een bijnaam voor mij bedacht op basis van mijn voorletters, die in plaats van voor Alexandra Pauline, voor Ander Plan staan.

Goed, even terug naar november. In die maand kwam voor mij het omslagpunt. Ik had een aantal netwerkgesprekken achter de rug met andere ondernemers, potentiële leveranciers en klanten. Hoewel ik gemotiveerd was om echt wat van mijn ondernemersplannen te gaan maken, kwam ik er ook achter dat het niet vanzelf zou gaan. Ik miste collega’s om mij heen, mensen die ervaring hadden in de online retail, een team. In mijn eentje zag ik het niet voor me. Hoe krachtig ik mij ook voelde na mijn ontslag, hoe realistischer ik nu naar mijn toekomst begon te kijken. Dit ging zo niet werken.

En toen las ik mijn eigen blogpost over aankomende startersevenementen nog een keer. Ik klikte op de link van de Groningse webshop Frank, die een van de sprekers zou leveren op het Rabobank-evenement. Uit automatisme klikte ik door naar het vacaturegedeelte en las daar het volgende:

“Frank is een van de meest snelgroeiende e-commercebedrijven van Europa – en dat vanuit Groningen!”

“De gemiddelde leeftijd bij Frank ligt onder de 30.”

“Werken bij Frank voelt alsof je bij een startup werkt.”

Er stonden aardig wat vacatures op de site waarvan er één er wel heel interessant uit zag: category manager. In deze functie zou je verantwoordelijk zijn voor de resultaten van een categorie producten bij Frank, zoals bijvoorbeeld Speelgoed & Hobby, Koken & Tafelen of Kantoor. Het klonk als de perfecte middenweg. De baan zou mij de mogelijkheid bieden om een webshop te managen, maar dan bij een snelgroeiend bedrijf met een start-up mentaliteit.

Na een aantal spannende maar leuke sollicitatierondes werd mij een contract aangeboden, dat ik net voor de kerst heb getekend. Ik start begin april, als ik terug ben van Australië. Ontzettend fijn dat dit kon. Zo ga ik met een goed gevoel op reis en ik kijk er dan ook echt naar uit!

Bloggen

Mijn nieuwe baan brengt een nieuwe wending voor deze website met zich mee. Ga ik nog door met bloggen en zo ja, waarover dan? Vooralsnog lijkt het mij leuk om af en toe updates te plaatsen. De reis naar mijn nieuwe begin gaat nog steeds door, ook al is dit (voorlopig) niet als zelfstandig ondernemer. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij mijn nieuwe werkgever hoe dan ook een enorme ontwikkeling ga doormaken.

Je kunt je eventueel abonneren op mijn blog via de knop onder de reacties hier beneden (mobiele versie) of bovenin rechts naast deze blogpost (desktop versie). Als je je abonneert, krijg je een e-mail als ik iets nieuws heb geplaatst. Als laatste wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties die ik op mijn blog heb gekregen in 2017 en wens ik jullie een gelukkig en gezond 2018!

3 Reacties

 1. Sanne
  januari 21, 2018 / 7:06 pm

  Leuk! Heb me direct geabonneerd.

 2. Ming
  maart 11, 2018 / 8:16 am

  Congratulations Alexandra.

  We should catch again sometime to share our thoughts 🙂

  • Alexandra
   Auteur
   maart 23, 2018 / 1:54 am

   Thanks! Definitely, interested to hear what you’re up to!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *