Australië maart 2018

Een foto van mijn reis langs de westkust van Australië met familie (maart 2016)

In mijn terugblik op september schreef ik er voor het eerst over: het plan om in maart 2018 met een vriendin naar Australië te gaan. Inmiddels zijn de tickets geboekt en hebben we onze wensen voor de invulling van de reis naast elkaar gelegd. Vandaag deel ik het globale programma.

Dag 1-3: Melbourne

Na een lange vlucht zullen we eerst een paar dagen in Melbourne verblijven. Overdag gaan we op zoek naar heerlijke koffie en wandelen we door de groene stadsparken. Het avondprogramma bestaat uit cocktails drinken op plekken met live muziek en panoramisch uitzicht. Maar voordat we te gehecht raken aan het leven in deze wereldstad, vertrekken we naar de natuur.

Dag 4: Grampians National Park

Met een gehuurde camper of 4WD rijden we vanuit Melbourne over de binnenlandse snelweg naar de Grampians, een beschermd natuurgebied in het westen van de staat Victoria. Hier beginnen we aan onze eerste hike, een lange wandeling langs kliffen en watervallen met onderweg een picknick aan de MacKenzie River. Tot slot bezoeken we een plaatselijke wijngaard, waar we een paar wijnen proeven en meenemen voor het vervolg van onze reis.

Dag 5-7: Great Ocean Road

De dagen daarna staan gereserveerd voor de Great Ocean Road, de 243 kilometer lange weg langs de zuidkust die ons terug zal brengen naar Melbourne. Na een bezoek aan Cheese World komen we aan bij het spectaculairste deel van de kustweg: de Shipwreck Coast. We stoppen bij The Grotto, London Arch, Loch Ard Gorge en The Twelve Apostles om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. De volgende dag bezoeken we het Otway National Park. Hier lopen we op een 25 meter hoge brug en roetsjen we van een kabelbaan tussen de boomtoppen van het regenwoud. Na een actieve dag tussen de koala’s rusten we uit op één van de goudgele zandstranden en rijden we het laatste stuk van de Great Ocean Road.

Dag 8-9: Melbourne

De volgende twee dagen zijn we weer in Melbourne. Hier kunnen we even onze blogs bijwerken, de openlucht bioscoop bezoeken en een boot- of kayaktochtje maken op de Melbourne River en Port Philip Bay.

Dag 10-17: Tasmanië

Op dag 10 vliegen we van Melbourne naar Tasmanië. Ook hier huren we een camper of een 4WD om veel van het eiland te kunnen zien. Over Tassie moet ik mij nog beter inlezen, maar het schijnt groot en gaaf genoeg te zijn om een week te verblijven. Ook hier verwachten we een combinatie van gezellige steden, ruige natuur en parelwitte stranden. De naam Wineglass Bay sprak mij in ieder geval wel aan.

Dag 18-25: Sydney en omgeving

Na het verblijf in Tasmanië vliegen we naar onze eindbestemming, Sydney. Vanuit hier zullen we nog een aantal uitstapjes maken. We zullen een dag besteden in het Blue Mountains National Park, wat vernoemd is naar de blauwe oliewaas die opstijgt uit de eucalyptusbomen. Wij zijn geluksvogels, want in de periode dat wij er zijn schijnt dit het beste te zien te zijn. Daarnaast willen we graag een dag naar Port Stephens, een plek aan de kust die bekend staat als de dolfijnenhoofdstad van Australië. Maar waar we naar Sydney voor komen zijn toch wel de bezienswaardigheden van de stad zelf. Het Opera House en de Sydney Harbour Bridge, maar ook de Royal Botanic Gardens en de Taronga Zoo. Het lijkt mij een geweldige plek!

Ik ben dan ook bang dat ik na deze reis definitief verliefd word op het land. Zijn jullie er al eens geweest? Welke plekken mogen we echt niet missen? Ik hoor het graag in de reacties!

1 Reactie

  1. Sabine
    november 17, 2017 / 9:27 pm

    Wineglass bay, zeker weten!! Prachtig. Ik weet niet of het nogsteeds kan maar aan het einde van de baai hebben wij toen gekampeerd, je moet wel alles zelf meenemen, maar dat was het zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *