Aankomende evenementen voor starters

Hoewel mijn wens voor een eigen bedrijf groot is, vind ik het lastig om te beginnen. Ik was dan ook blij te horen dat er dit najaar een aantal evenementen plaatsvinden om startende ondernemers een duwtje in de rug te geven. Vandaag deel ik voor welke evenementen ik mij heb ingeschreven en wat ik van deze dagen verwacht.

KVK Startersdag

Zaterdag 4 november staat in mijn agenda genoteerd als de KvK Startersdag. Dit is wat de Kamer van Koophandel (KvK) er zelf over vertelt:

“Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je graag bij.

Misschien weet je al precies wat je gaat doen en wil je meer weten over het schrijven van je ondernemingsplan. Of ben je al een tijdje bezig en worstel je met het bepalen van je uurtarief. Of je wilt juist ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is. Wat je ambitie ook is, kom 4 november naar de KVK Startersdag. Of volg het online programma.”

Ik heb mij aangemeld voor de Startersdag Groningen. Van 10:00-16:00 zullen er in MartiniPlaza inspiratiesessies en een informatiemarkt te bezoeken zijn. Daarnaast is het mogelijk om een tweetal presentaties bij te wonen. De presentaties waar ik mij voor heb aangemeld zijn Een eigen bedrijf, de belangrijkste stappen en Starten op het web. Die tweede zal specifiek ingaan op de richting waar ik het meest geïnteresseerd in ben: de wereld van webshops, e-marketing, blogs en andere online diensten.

Startup Now

Tussen 6 november en 12 december organiseert de Rabobank een speciaal evenement voor beginnende ondernemers: Startup Now.

“In 14 steden door het hele land. Gratis. Voor iedereen die droomt van zelf ondernemen, maar niet weet hoe te beginnen. Met live-on-stage: succesvolle ondernemers die vertellen over de start van hun bedrijf. Over hun uitstelgedrag en het moment dat ze besloten ervoor te gaan. En met op video: experts die jou motiveren om de stap te zetten. Persoonlijk, inspirerend en motiverend.”

Op 4 december van 16:00-19:00 vindt het evenement plaats in The Big Building te Groningen, waar ik aanwezig zal zijn. Er zijn twee ondernemers uit de regio uitgenodigd die een lezing zullen geven, Niek de Jong van Sustainder en Benjamin Derksen van Frank. Het programma eindigt met een netwerkborrel.

Mijn verwachtingen

Bovenstaande bijeenkomsten zijn erg laagdrempelig. Ze zijn gratis en worden bij mij in de buurt georganiseerd. Daarom heb ik ook geen moment getwijfeld om mijn inschrijving te voltooien. Ik verwacht op deze dagen praktische informatie op te doen over wat ik nodig heb om mijn bedrijf te beginnen. Daarnaast hoop ik veel gesprekken te kunnen voeren met andere ondernemers.

Voorbeelden van vragen die ik hen zou willen stellen:

 1. Heb je last gehad van uitstelgedrag en hoe ging je daar mee om?
 2. Had je een plan en hoe uitgebreid was dat?
 3. Hoe heb je onderzoek gedaan naar de markt voor jouw dienst of product?
 4. Ben je aangesloten bij een ondernemersnetwerk?

Ondanks dat ik mij realiseer dat ik mijn motivatie en inspiratie niet moet laten afhangen van deze evenementen, kijk ik er wel erg naar uit. Ben jij wel eens naar een ondernemersevenement geweest? Of ga je net als ik binnenkort voor het eerst? Ik hoor het graag in de reacties!

4 Reacties

 1. Roza
  oktober 30, 2017 / 2:06 pm

  Alexan,

  Mijn eerste reactie! Cause I just have to support you!
  Ik vind het zo heerlijk om te lezen dat jij het soms ook niet weet. Als ditzelfde blog in detail zou beschrijven hoe je het allemaal wil en voor je ziet, zou ik best geïntimideerd zijn. Succesvolle mensen jagen me vaak schrik aan.

  Dit blog voelt echt. Iemand, als ik, met al haar twijfels. En toch hoop ik natuurlijk voor jou dat je uiteindelijk het wel weet!

  Ik zat na te denken over voorbeelden die ik zelf ken. In de yogawereld lees ik vaak dat men zelf een soort ontevredenheid had over het bestaande aanbod. Yogamatten/yogaleggings waren te duur/niet duurzaam genoeg/passen slecht/saaie prints etc. etc.
  Bijvoorbeeld: https://www.gaiayogawear.com/about

  Wat je eigenlijk al beschreef w.b.t. het thuiswerkmeubilair.

  Ik zou zelf denk ik rondneuzen op Kickstarter of andere crowdfunding sites, en daar lezen wat voor gedachtes er zitten achter bepaalde producten. Waarom die er volgens de crowdfunders per se moet komen.

  Je zet me aan het denken op de maandagochtend!
  KEEP EM COMING

 2. Roza
  oktober 30, 2017 / 2:16 pm

  Oja, een vriendin van mij wiens droom het is om ergens ter wereld (waar de vibe juist is) een retreat center te bouwen en daar zowel acroyoga als outdoor activiteiten aan te bieden, vertelde me dat ze voordat ze dit van zichzelf wist, een moodboard had gemaakt samen met een coach.

  Een moodboard met allerlei plaksels en knipsels die samen een beeld vormen van hoe jij jouw toekomst/droom voor je ziet.
  En ja, de Happinez en de Flow zijn misschien cheesy tijdschriften, maar lenen zich perfect hiervoor.
  Verstand op nul, juist niet teveel nadenken, maar uitknippen en opplakken de plaatjes en woorden die bij jou resoneren 🙂
  Uiteindelijk heb je een prachtige visualisatie van jouw droom (wat soms meer een gevoel is), die je ergens op kunt hangen en telkens naar kunt kijken als je het gevoel even kwijt bent.

  • Roza
   oktober 30, 2017 / 2:28 pm

   In het geval van designs die je aanspreken, komt misschien de Ikea gids wel van pas.

   • Alexandra
    Auteur
    oktober 31, 2017 / 10:46 am

    Roos, je hebt echt een paar supertips genoemd hierboven mét voorbeelden. Dankjewel voor het meedenken! Misschien zit er ook een ondernemer in jou? 😉 Het moodboard gaat er zeker komen. Mocht je nog tijdschriften over hebben, zou ik ze heel graag willen hebben. Of misschien kunnen we ze wel samen maken, jij een moodboard over jouw dromen voor de komende tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *