Terugblik september 2017

Een maand geleden werd op mijn verzoek mijn vaste contract ontbonden. Het was tijd voor verandering. Hoe gaat het nu met mij? Hoe heb ik september ervaren en hoe ver ben ik met mijn plannen?

Een heerlijke maand

Ik voel me goed. Soms zelfs geweldig. Er beginnen nieuwe dingen te ontstaan op allerlei vlakken. Zo ben ik voor één dag in de week met veel plezier gaan werken bij een gezin in Groningen als vaste oppas. En ben ik gestart met een introductiecursus van mijn nieuwe hobby: toneelspelen.

Taken die mij eerst zwaar vielen naast mijn full-time baan, zoals boodschappen of de was doen, gaan nu veel soepeler. Ik begin weer te genieten van onze keuken en kook steeds vaker in de ochtend. De perfecte tijd voor mij, want zoals menig ex-collega’s zullen beamen ben ik toch niet echt productief rond die tijd van de dag. Op oppasdagen begin ik (met liefde) om 07:15 en hebben we een dagprogramma, maar de rest van de week deel ik op deze manier vrij in.

Ik heb vrienden en familie uitgenodigd in Groningen en opgezocht in Appelscha, Amsterdam, Assen, Leidschendam en Rotterdam. Ik was in september een stuk vaker weg van huis, leuke dingen aan het doen. Het was een hele fijne maand op sociaal gebied. Maar Alexandra, dat heeft toch helemaal niks te maken met waar dit avontuur om draait, het opzetten van je eigen bedrijf?

Uitstelgedrag

Ondanks de tijd die ik in overvloed heb, stel ik de plannen voor mijn onderneming uit. Misschien is mijn uitstelgedrag zelfs wel erger geworden dan tijdens mijn vorige baan of mijn studie. Er vraagt immers niemand om de bedrijfspresentatie die ik afgelopen week wilde maken en ik had ook geen tentamen waar ik een onvoldoende voor kon halen.

Even dacht ik mijzelf slim af te kunnen zijn. Wat nou als ik in ieder geval zorg dat er elke maandag om 06:00 een blogpost online komt? Dat betekent dat ik de héle week heb om een stukje te schrijven en dat er dus iets van voortgang moet zijn. De waarheid is echter dat ik vrijwel elke week tot op de nacht van zondag op maandag aan het flierefluiten ben en dan in pyjama een paar uurtjes heel hard doorwerk.

Reisplannen

Toch is er in de afgelopen freewheel-week iets heel bijzonders op mijn pad gekomen. Ik was bij een vriendin van mij in Rotterdam. We zaten op de bank te kijken naar een slechte Nederlandse film en raakten in gesprek. Ze vertelde dat haar baas haar verzoek om begin 2018 drie maanden met verlof te gaan heeft goedgekeurd. Ze wil die periode gebruiken om de wereld verder te ontdekken en we filosofeerden over bestemmingen, zoals Zuidoost-Azië, Amerika en Australië… Australië, mijn geboorteland, waar ik in maart 2016 met mijn ouders, zus en onze mannen een geweldige rondreis heb gemaakt langs de westkust. En toen ontstond een heel concreet plan om in maart 2018, twee jaar na mijn laatste bezoek aan dit prachtige land, iets meer dan drie weken samen naar Sydney, Melbourne en Tasmanië te gaan.

Binnenkort spreken we weer af om de tickets te boeken en de route verder uit te stippelen. Maar om deze reis te kunnen maken, zal ik slim moeten omgaan met mijn spaargeld en zicht moeten krijgen op nieuwe inkomsten. Voor oktober heb ik als doel om in contact te komen met potentiële zakelijke partners en mijn idee te pitchen.

En misschien neem ik er, als pure bescherming tegen mijn gedrag en mijn leeglopende bankrekening, toch ook maar een krantenwijk bij.

4 Reacties

 1. josine
  oktober 2, 2017 / 1:39 pm

  Wat een leuke blog weer! Mooie evaluatie van de maand. En wat een heerlijk vooruitzicht, 3 weken Australie!

  • Alexandra
   Auteur
   oktober 9, 2017 / 2:45 pm

   Bedankt, Josine! Misschien dat ik het aan het eind van oktober weer doe. Binnenkort weer even thee/koffie?

 2. Tessa
  oktober 3, 2017 / 12:16 pm

  Wat een heerlijke maand! Ik ben trots op je dat je die tijd pakt – ennnn dat we samen Australië plannen maken!!

  • Alexandra
   Auteur
   oktober 9, 2017 / 2:44 pm

   Dankjewel, heel lief en ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *